foton

foton

lördag 4 juli 2015

Raw food sommartårta / Raw food kladdkaka med kokosgrädde



Hej på er!

Här kommer ännu en tårta som jag hade på min 30 års fest.
Tårtan är en Raw food tårta, helt utan tillsatt socker och helt naturligt fri från gluten. :)
 

Receptet hittade jag hos baka baka liten kaka, men jag gjorde om det en aning så att det skulle passa åt min gäst.

Här kommer receptet:

2,5 dl hasselnötter

1,5 dl mandelmjöl

2-3 msk kokosolja
8-10 dadlar

1 dl starkt kaffe

0,5 dl kakaopulver

en nypa salt

1 tsk vaniljpulver
några matskedar kokosmjölk
(jag tror att jag lade i 3-4 msk denna gång)

Mixa alla ingredienser.
(Jag tyckte smeten var för tjock för att snurra runt i en mixer, så jag provade med både mixer, stavmixer och elvisp för att få ett bra resultat.)  
Så jag rekommenderar att man mixar nötterna först en stund och sedan fyller på med resten av ingredienserna. Klä botten på en bakform med löstagbar kant, med bakplåtspapper, och tryck ut smeten i formen. Jag använde en form på 20 cm i diameter, men märkte att formen var en aningen för stor till denna mängd smet. Så skulle tippa att en form på 15 cm i diameter skulle passa perfekt. :)
Låt kladdkakan stå i kylen någon timme innan den garneras.

Garnering:

Mosade hallon (läggs under grädden)
2 förpackningar kokosgrädde (a lá 200 ml) **
Färska jordgubbar
Färska hallon
Buskblåbär
Physalis (Ananaskörsbär)
Smälte också några bitar sockerfri choklad (Brunbergs) och doppade några jordgubbar i smält choklad. :)



** Använder alltid denna härligt goda kokosgrädde till tårtor som skall vara helt utan socker. Den går bra att vispa och är behändig att använda. Har t.o.m provat spritsa en tårta med denna grädde och det fungerade utmärkt. Låt kokosgrädden stå i kylen någon timme före du har tänkt vispa den, och ställ kallt igen när du vispat den klart.




/ Diana - Tårtmakartösen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar