foton

foton

söndag 2 november 2014

Halloween bakelser

Hej på er!
Hoppas ni alla hade en riktigt HAPPY HALLOWEEN!! :D
Här gick det lugnt till, men en och annan smaskig sötsak var ju bara ett måste att fixa ihop ändå. :)
(fast ingen äter, så vill man ju baka ändå)

Idag är det en jädrans trist söndag.
Regnet piskar mot fönstren, det blåser, och är allmänt ruggigt där ute. Vi hade tänkt fixa lite utegrejer till vinterförvaring idag, men i det här vädret så sitter jag nog helst inne nära brasan. :)
Så jag tänkte bjuda er på lite bilder från årets Halloween bakverk, istället för att vara hurtig. :)

Jag ville laga något som var lätt och relativt snabbgjort, men ändå roligt.
Min sambo älskar marsipan, och själv ville jag ha något med choklad, så det fick bli två olika sorters små bakelser: spöken och pumpor. 
Dessa slängde jag ihop medan barnen sov dagssömn igår:
 

Spökbakelserna är gjorda av glutenfri rulltårta som jag sedan skurit upp i bitar och täckt över.
 Pumpa bakelserna innehåller chokladbotten med chokladmousse som fyllning.
Här nedanför kommer lite bilder på hur jag gjorde dom denna gång. :)

Pumpa bakelser:

Tårtbotten av valfri sort.
Jag hade ett chokladbotten i frysen, som jag tinade upp och fick användning för.

Fyllning:
1 sats chokladmousse.
Jag valde denna gång mint choklad.

Orange marsipan
Eventuell stjälk, ögon och mun till pumporna.


Dela ditt botten i lämplig tjocklek, eller använd ett rulltårtsbotten.
Jag delade mitt chokladbotten (24cm i diameter) i tre delar, och använde bara en del.
Tag ett glas eller vad du hittar med passlig storlek, och tryck ut rundlar till bakelserna.


Fukta dina bakelsebotten med valfri vätska.
Jag blandade ihop lite O´boj och mjölk, som jag penslade på.
Spritsa på chokladmoussen på bottnen.
 Kavla ut marsipanen, och tryck ut rundlar med ca 14-15cm i diameter.
Jag valde en plastskål som min "utstickare". :)
Snygga till kanterna runtom pumpan, och dra försiktigt ränder i pumpans skal
med t.ex baksidan av en kniv eller vad du hittar där hemma. :)
Rulla lite grön marsipan, till en stjälk och tryck ett litet hål uppe i mitten på pumpan,
 där du sedan trycker ner den smalare stjälkänden en aning.
Gör eventuellt ögon och mun också. :)

 
Ready to eat! :D


Spökbakelser:

 1 rulltårta av valfri sort
(jag lagade denna gång en vanlig ljus glutenfri rulltårta, som jag fyllde med jordgubbssylt)

Mandarinklyftor i juice (konserv)
2-3 dl vispgrädde
Vit masripan / sockermassa
Sockerpärlor till ögon


Skär ganska tjocka bitar av rulltårtan till varje bakelse, ca 3cm.
Jag valde att göra bara 6st bakelser, fast det nog skulle ha funnits rulltårta kvar till några till.
Jag hade tänkt fylla dem med äppelsylt, men av någon underlig anledning så var min äppelsylt försvunnen från kylen. Så jag fick ta det som fanns...jordgubbssylt hör inte alls till mina favoriter, men gott blev det ändå när bakelserna var klara. :)


Lägg på några mandarinklyftor på varje rulltårtsbit.
Vispa grädde och lägg en klick grädde på varje bakelse. Dra också lite grädde runtom hela bakelsen, så att rulltårtan inte lyser igenom den vita marsipanen.
Kavla ut vit marsipan/sockermassa, och tryck igen ut rundlar med ca 15-16cm i diameter.
(Jag använde samma plastskål som "utstickare" till både pumporna och spökena, men till endel spöken blev det lite i minsta laget, medan det för pumporna blev en liten kant att sköra bort...)
Tryck ett hål till mun, med en kniv, åt spökena. Eller klipp med en sax, det funkar också. :)


Klara!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar