foton

foton

söndag 14 februari 2016

Doptårtor med baby sneakers och rosa hjärta

Hej på er!Igår var vi hela familjen på dop. :)
Min brors dotter döptes, och jag fick äran att göra dessa tårtor till henne.
Önskemålet var laktosfria tårtor i vitt, och gärna andra färger förutom rosa. 
Jag valde att blanda ihop en vacker pastellgrön färg som jag tyckte att passade bra ihop med rosa och vitt, och visst passar det ju med grönt till tjejer också! :)

 Till den första tårtan ville jag hitta på någonting nytt, något som skulle skilja just den här tårtan från mina andra doptårtor. Jag bestämde mig för att utmana mig själv med mina första baby Converse skor någonsin. Jag har velat göra sådana hur länge som helst, men inte gett mig tid eller inte hittat det rätta tillfället. Vad är då ett bättre tillfälle än en släktings dop? :) Slutresultatet blev helt ok och tårtan blev hur söt som helst med små rosa sneakers. :)
Den här gången valde jag också att sätta namnet på sidan av tårtan, istället för uppe på tårtan, som jag annars brukar göra. Och dessa små söta baby fotspår runt tårtan, så passar utmärkt till dop tycker jag. :)
 Till den andra tårtan så funderade jag länge på vad som skulle passa ihop med baby sneakers, men till slut bestämde jag mig för den sovande babyn i ett hjärta av kristyr. Det passar alltid. :) Blir lika sött varje gång. :) Och doptårtor får gärna vara gulliga tycker jag. :) 
Jag följde samma tema här, med samma färger och datumet på sidan av tårtan, och sen samma små fötter runt tårtans nedre kant.


Båda tårtorna var glutenfria och laktosfria. De innehöll glutenfritt tårtbotten, jordgubbsmousse och vaniljkräm med mosade jordgubbar under. De var spacklade med smörkräm, och täckta med vitfärgad marsipan. Dekorationerna är marsipan och sockermassa.


 Den sovande babyn, med blomma i håret och täcke på. :)


Med detta inlägg önskar jag er

Happy valentine´s day!! 

 :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar