foton

foton

tisdag 24 januari 2017

Glutenfria Daim fudge brownies

Hej på er!

Här kommer ett inlägg med urläckra brownies som jag bakade till julaftonen!
Tiden rusar iväg och nu är vi redan i slutet av januari, men här kommer iallafall
en av alla de godsaker som jag slängde ihop till julen. :)
De här små chokladiga mumsbitarna passar bäst ihop med vaniljglass och varma jordgubbar, så det måste ni absolut prova på! :)


Receptet hittade jag från tidningen Hembakat. :)



Här kommer receptet:

Brownies: 

125 g smör
2 ½ dl strösocker (jag satte lite mindre)
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl glutenfri mjölmix

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om.
Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm, eller 20 x 20 cm, eller smörj och bröa den.
Häll smeten i formen och bred ut den slätt.
(Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).
Grädda kakan mitt i ugnen i 23 min.
Testa er fram!
Alla ugnar är lite olika, och den skall inte bli helt genomgräddad
för då är det ingen brownie mera.
Låt svalna och vänd sedan upp och ner på ett fat.




Chokladtryffel:

1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör

Garnering:
Hackad daim 


Koka upp grädden i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om ordentligt.
Bred ut tryffeln på kakan när kakan kallnat.
Låt Brownien stå i kylen över natten, eller iallafall någon timme, så att fudgen hinner stelna.
Skär upp i lagomstora rutor, och strö hackad daim utanpå.





Servera gärna med vaniljglass och varma uppkokade jordgubbar! :)
Såå otroligt gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar