♥ ♥ ♥
♥
Med dessa smarriga glutenfria Fudge Brownies, önskar jag er en härlig vändag, Alla hjärtans dag, eller vad ni vill att denna dag skall ha för namn. :)
De här otroligt goda små fyrkanterna är perfekta att mumsa på en dag som denna!
Iallafall för den som älskar choklad. ;)
(Och vem gör inte det förresten!?)
Här i södra Finland är vädret dessutom så otroligt ruggigt och grått och trist, så man kan behöva något att glädjas för, så varför inte baka något lätt och snabbgjort till kaffestunden? :)
Hade min älskade lilla hjälpreda med i köket igår, som provsmakade smeten innan den for i ugnen.
Iallafall för den som älskar choklad. ;)
(Och vem gör inte det förresten!?)
Här i södra Finland är vädret dessutom så otroligt ruggigt och grått och trist, så man kan behöva något att glädjas för, så varför inte baka något lätt och snabbgjort till kaffestunden? :)
Hade min älskade lilla hjälpreda med i köket igår, som provsmakade smeten innan den for i ugnen.
:)
Här kommer receptet till denna otroligt goda Brownie:
Chokladfudge:
150 g mörk choklad
(jag använde denna gång en choklad som var ca 50%)
1 ½ dl vispgrädde
flingsalt att strö över (kan skippas)
flingsalt att strö över (kan skippas)
Hacka choklad och lägg den i en skål.
Koka upp grädde. Häll den över chokladen och låt stå i några
minuter tills chokladen har smält.
Rör ihop till en slät och fin smet.
Låt stå i rumstemperatur tills den strykes på brownien.
Brownie
150 g smör
250 g strösocker
70 g kakao
½ tsk salt
150 g smör
250 g strösocker
70 g kakao
½ tsk salt
(OBS! bara om man använder osaltat smör)
2-3 tsk vaniljsocker
2 ägg
80 g glutenfri mjölmix
2-3 tsk vaniljsocker
2 ägg
80 g glutenfri mjölmix
Sätt ugnen på 160 grader.
Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull.
Tillsätt socker, kakao, (salt) och vaniljsocker och blanda slätt.
Tillsätt ett ägg i taget. Rör om ordentligt innan du kläcker i följande ägg.
Vänd sist ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget. Rör om ordentligt innan du kläcker i följande ägg.
Vänd sist ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter.
(Jag hade min i ugnen 21 minuter, och den blev perfekt! )
Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret.
Vänd kakan upp och ner och bred chokladfudge ovanpå, toppa
eventuellt med lite flingsalt.
Om tryffeln är för lös för att breda på, räcker det med en
stund i kylen för att den ska stelna till sig.
Låt den färdiga kakan stå i kylen minst 40–50 minuter. Gärna över natt, om möjligt.
Låt den färdiga kakan stå i kylen minst 40–50 minuter. Gärna över natt, om möjligt.
Skär i bitar och servera dina
brownies rumstempererade. Passar utmärkt att servera med vispad grädde eller valfri glass! :)
Kunde inte motstå att köpa hem en bukett med vackra tulpaner igår.
Vårkänslorna smyger fram i kroppen, när man piffar upp i köket med lite färggranna blommor. :)
Tror bestämt att dessa godsaker skall få ny adress idag, tänkte nämligen ge dom till min
kära mamma. :) Prova dessa ni också, lovar er att ni inte blir besvikna!
Tack för idag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar