foton

foton

lördag 4 juli 2015

Tårtor till min 30 års fest! :)


Hej på er!

Sommaren är äntligen här, och det har vi nog sannerligen fått vänta på!
Hela juni månad svepte förbi med regn och rusk och rätt så svala dagar nästan hela tiden, men nu när vi passerade månadsskiftet till juli, så har värmen äntligen hittat hit till södra Finland. :)

Det här inlägget har därför fått vänta nästan en hel vecka på att bli färdigskrivet, för jag och barnen har varit ute i solen varje dag. I torsdagen blev det äntligen premiär för den nya uppblåsbara simbassängen som jag köpte åt mina sötnosar, och där har dom plaskat runt och njutit både torsdag och fredag. :)
Njuter av mina sista semesterdagar, för på måndag börjar verkligheten igen med jobb och dagis.


Förra veckans lördag fyllde jag hela 30 år (!), och det firades med fest för familj och vänner hemma på vår egen bakgård. :)
Eftersom det är sommar och grillsäsong, så blev det grillparty, med olika sallader och bröd som tilltugg till grillmaten. Jag fixade också ihop en bål gjord av hemlagad rabarbersaft och en med Sour Apple som bas. :) Båda var helt suveräna, men rabarberbålen hade nog ett försprång iallafall.

Till kaffet hade jag gjort tre olika sommartårtor. Alla tre var simpla tårtor utan några som helst dekorationer. Ibland kan det enkla vara helt perfekt det också! :) Plus att man sparar värdefull tid, om man lämnar bort lite dekorationer. ;) Mitt i sommaren vill man inte sitta inne och knåpa ihop vare sig sockermassa figurer eller baka mer än man måste.
Tårta nr:1 bestod av glutenfritt tårtbotten, vit chokladmousse, och
jordgubbsrabarbermousse. Den var täckt med grädde och garnerad med buskblåbär och färska jordgubbar, doppade i mjölkchoklad.Tårta nr:2 bestod av glutenfritt tårtbotten, jordgubbsrabarbermousse, vaniljkräm och mosade jordgubbar. Den var också garnerad med grädde, buskblåbär och färska jordgubbar, doppade i mjölkchoklad.


 

Tårta nr:3 blev en marsipantårta, för min kära sambo fullkomligt älskar marsipan. :)
Ville dock inte göra en allt för tidskrävande tårta, så det fick bli en med uppskuren mittdel, fylld med sommarens härliga, färska bär. Lite som en fruktbomb i mitten ;) Enkel, snabbgjort och fram för allt GOTT!
Tårtan bestod av glutenfritt tårtbotten smaksatt med kakao, bananfyllning och chokladmousse gjord på hälften dumle och hälften Fazer blå mjölkchoklad. Den var spacklad med min favorit chokladsmörkräm och täckt med grön marsipan och färska jordgubbar och hallon.Gjorde även en Raw food tårta helt utan socker, eftersom en vän till mig är allergisk för socker, vete, jäst och mjölkprodukter. Tänkte skriva mer om den i ett skilt inlägg. :)Tack för idag :)

Hoppas ni får en fantastisk sommar!

/ Diana - tårtmakartösen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar