foton

foton

söndag 31 maj 2015

Examenstårta till en Kock :)

Hej på er!
Här kommer äntligen ett nytt blogginlägg! Börjar vara skrämmande länge sedan sist.
Skolavslutningarna firades igår, så vi kan ju börja sommaren med en examenstårta. :)

Denna tårta for på fredagen iväg till en tjej som blev färdig utbildad kock.
Önskemålet var en tårta med kocktema, gärna med en kockmössa och en kockrock.
Jag bestämde mig för att göra själva tårtan som en kockmössa, och utanpå mössan fick en liten söt tjej i kockkläder sitta med en ros i handen.Tårtan bestod av glutenfritt tårtbotten, delat i fyra delar för att få tårtan lite högre än normalt. Fyllningarna blev sist och slutligen: kinuskimousse, rabarbermousse, glasskräm, och rabarberkompott. Tårtan är spacklad med smörkräm och täckt med sockermassa som jag blandat lite vit marsipan i. Dekorationerna är sockermassa.


Det här råkade bli en tårta med mycket utmaningar och bekymmer. Jag skulle ha velat få tårtan smalare nertill, så att den skulle få formen av en kockmössa, men det gick inte så bra, när den blev så tung upptill. Skulle jag då ha skalat av nertill, så skulle den helt säkert ha fallit omkull. Sen märkte jag också dagen efter att jag hade fyllt tårtan, att en laktosfri variant av glasskräm inte blev så bra i en tårta som behövde stadiga fyllningar...har aldrig varit med om liknande disaster. :D Blev dock att improvisera lite och göra om lite grann, och slutresultatet blev sen sist och slutligen helt ok.
Vet inte vad den smakade men...:)
Tårtan blev ju inte heller precis som en kockmössa till utseendet, men med lite fantasi så kanske man får den att föreställa en. :) Själva tårtan skulle också gärna ha fått vara en aningen högre så att kockmössan skulle ha fått en högre kant nertill...men det får bli en utmaning till en annan gång med mera tid. ;)


Fick höra att denna lilla tös av sockermassa dessutom råkade likna väldigt mycket den tjej som hade beställt tårtan. :D Ibland kan man ha tur också. ;)

Ha en härlig fortsättning på söndagen mina kära läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar