foton

foton

måndag 14 december 2015

Päronmousse

Nu har jag äntligen prövat mig fram till ett recept på päronmousse som jag är nöjd med och som har fått godkänt av alla som smakat. :)
De flesta recept som jag hittade på nätet när jag googlade runt, så är med päronessens istället för päronpure. Jag gillar inte tanken på att använda essens, utan vill ha "riktig vara".

400 g päronpure
3/4 dl - 1 dl koncentrerad päronsaft/juice
4-5 gelatinblad
1 påse marsanpulver (vaniljkrämspulver)
Jag brukar använda Ekströms
3 dl vispad grädde
några matskedar socker
eventuellt grön pastafärg/karamellfärg
päronessens om man vill ha mera smak



Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min.
Mät upp päronpurén i en bunke och blanda i marsanpulvret. Låt svälla en stund.


Jag brukar använda den här päronpurén, men om man vill så kan man också använda puré från barnmatshyllan i butiken.
Blanda i grön färg.

 
Hetta upp päronsaften och lägg i gelatinbladen och rör om.
Låt svalna en stund och häll sedan gelatinblandningen i päronpurén.
Vispa grädden med några matskedar socker och vänd i den till sist i purén.
Fyllningen räcker till ett lager i en tårta på 22-24cm.
 Färdig!
(Jag använder inte essens i min mousse, så det är enbart päronpurén och saften som ger smak)

 En tårta med päronmousse och jordgubbsmousse



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar