foton

foton

torsdag 4 augusti 2016

Min egen bröllopstårta!

Hej på er!

Hoppas sommaren varit underbar för er alla så här långt! 
Min sommar har varit helt fantastisk, och väldigt händelserik på många sätt.
Jag har arbetat med underbara människor på min praktik, haft alla helger lediga som jag har kunnat spendera med familjen, varit till Åland på semester, och haft bröllopsfest för släkt och vänner.
Några dagar på stranden har det också blivit, och lite jobbas på gården.
Men bakat har jag inte gjort nästan alls kan jag medge!
Fy och skam för den saken.


Här kommer iallafall ett inlägg om min första bröllopstårta på si så där tio år. :)
Denna bröllopstårta var till min egen bröllopsfest, som jag och min man ordnade nästan ett helt år efter vigseln. :) Förra året när vi gifte oss, så hade vi ingen fest, och det var sååå skönt att inte behöva ta den stressen då måste jag säga! Men nu var det nog roligt att festen blev av. :)


Jag har alltid tänkt att jag skall göra mina egna bröllopstårtor oavsett vad, men sedan när
det var dags att fundera ut hur de skulle se ut, och vad det skulle vara för smaker i dom,
så var det fullständig idétorka. 


Till slut bestämde jag mig för att tårtorna skulle vara så enkla som möjligt, eftersom jag gissade att jag inte kommer att ha så mycket tid över att stå i köket och fixa dem.
Så det blev tårtor med en enkel utsida som gick snabbt att fixa till, och färska blommor istället för blommor av sockermassa.
  Som jag gissade så blev tiden knapp på slutet. Jag hann inte ens ta några ordentliga bilder på tårtorna. Några snabba bilder hann jag knäppa, när tårtorna dukades fram till kaffestunden, och placerades ut på sina fina "tårtfat". :) Min kära kompis Linda ordnade så att hennes sambo sågade
till några stubbar i passlig höjd, som fick agera tårtfat på kaffebordet.
Blev sååå nöjd! Det såg så stiligt, och enkelt ut. :)

 Tårtorna bestod av glutenfritt tårtbotten, ett lager hallonmousse och ett lager vitchokladmousse med blåbär. De var täckta med vitchokladmousse som jag gjorde så att jag utgick från detta recept och justerade mängderna så att smaken blev rätt så mild, och inte för söt.
 De första fyra tårtorna var alla med samma fyllningar, medan den sista tårtan var både laktosfri och glutenfri, och den bestod av Limemousse och kinuskimousse. Den var täckt med cream cheese grädde. (Blanda ca 200 g färskost till ca 5dl vispgrädde och vispa upp till fast konsistens. Justera mängden av vardera enligt egen smak och tycke.)
 Alla tårtor var dekorerade med färska blommor.

Här e vi :)


Tack till alla er som var med och firade, och gjorde kvällen oförglömlig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar