foton

foton

måndag 21 april 2014

Chokladcupcakes med chokladfrosting (glutenfri version)


Påskhelgen börjar närma sig sitt slut för denna gång, och imorgon är det vanlig vardag igen,
med allt vad det innebär...(dagis, matbutiken, sambon på jobb etc..).
Vi har verkligen fått njuta av härligt fint vårväder här i södra Finland, hela helgen!
Sol, blå himmel och närmare 20 grader varmt varje dag, har resulterat i mycket utevistelse både på egen gård och hos bekanta. Just därför har jag inte tillbringat någon längre stund i köket, förrän idag. Saldot blev dessa smaskiga choklad cupcakes med chokladfrosting och chokladägg, för att ge lite påsk-känsla på det hela. :) Trots att magen är full av påskägg, så finns det nog alltid rum för lite bakverk också ;). Spända byxor, och fel siffror på vågen, kan vi strida med någon annan dag tycker jag! :) Det är ju trots allt påsk bara en gång om året ;)


Dessa härligt goda choklad cupcakes med chokladfrosting är Leila Lindholms recept ur boken Piece of cake, men jag hittade receptet här. Som glutenfria behöver muffinsarna vara lite längre i ugnen än vad det står i hennes recept, så prova er fram! Och vill man ha dom lite kladdiga inuti, så är det ju bara att ta ut dem lite tidigare :). Goda blev dom iallafall, som glutenfria, och jag kommer absolut att laga dessa godingar flera gånger! Gillar man choklad så gillar man nog dom här också. Mäktiga är dom, så nästa gång får det kanske bli mini cupcakes istället för vanligt stora cupcakes.


Istället för att önska er Glad Påsk, så får jag väl säga: Hoppas ni hade en härlig påskhelg kära vänner och läsare! :) 

Nästa veckas schema är fullbokat med trädgårdsarbete för denna mamma (skall laga trädgårdsland åt oss, med lite allt möjligt gott i), och lite tårtbakas skall det också hinnas med, mellan varven. :)
Jag blev så ivrig att fixa på gården nu när det sakta men säkert börjar bli lite grönt på buskar och träd.
Så nu skall det bli potatis och grönsaksland här hemma!
Hörs om en vecka med nya inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar