foton

foton

måndag 14 april 2014

Födelsedagstårta med Emil och griseknoen

Min kära gudson Alex fyller 3 år i slutet på april, men han hade ett gemensamt kalas med storasyster som fyllde 7 år i början på april. Båda två fick välja hurdana tårtor dom ville ha på kalaset, och Alex valde en Emil tårta och storasyster Agnes valde My little pony, mycket blommor och fjärillar.
Här är Emil tårtan som jag gjorde åt Alex:

 Emil sitter i gräset vid snickerboa med griseknoen och sin kära bysse.

Synd bara att vägen hem till Alex och Agnes var lång och guppig. Tårtan fick några små skavanker som ni kan se. Ena sidan är lite nersjunken och grädden håller på att falla bort från tårtan...Men tror inte egentligen att så många hann se det, för rätt så snabbt högg gästerna i på tårtan :).

Tårtan bestod av glutenfritt tårtbotten, dubbel sats chokladmousse gjord på daim, och jordgubbsmousse med mosade jordgubbar under. Tårtan är täckt med spritsad grädde och uppe på tårtan är ett lager chokladglasyr. Dekorationerna är marsipan och sockermassa.

Eftersom jag inte gjorde själva tårtan, utan bara dekorationerna till My little pony tårtan, så kommer inte mera info om den. Men här är en bild på Ponnyn och lite av blommorna som prydde Agnes tårta:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar