foton

foton

måndag 17 mars 2014

Morotscupcakes (glutenfri version)


Här kommer receptet på dessa härligt goda morotscupcakes! :)
Receptet är helt och hållet från Toves blogg: baka baka liten kaka.
Jag brukar laga dom som mini cupcakes, men normal stora går lika bra, även som kaka. Det här är ett recept som blir helt sjuukt bra som glutenfritt! Cuppisarna blir hur saftiga och fina som helst! Absolut värt att prova detta recept!

90 g smör
200 g finriven morot
(50g hackade hasselnötter)
90 g farinsocker
90 g socker
2 ägg
200 g mjöl 
(jag använde en glutenfri mjölmix av märket Sunnuntai)
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat (matsoda)
1 tsk kanel

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker. Tillsätt morot, hasselnötter, och smör. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Fördela i muffinsformar. Grädda i 200 grader tills dom är genomgräddade. Glutenfria mini cupcakes behöver ca 12-13 minuter ( iallafall i min ugn), men kolla efter ca 10 minuter om du lagar dom med vetemjöl. Vanlig storlek på muffins / cupcakes behöver iallafall 15 minuter i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar