foton

foton

fredag 21 februari 2014

New York Cheesecake

Fick en plötslig längtan till sommaren, så här kommer en tårta från i somras. Glömde tyvärr helt bort att fotografera tårtan före vi redan hade mumsat på den, så det fick bli en bild på en halv cheesecake istället. Men bättre så än ingen bild alls! :) God var den! Och helt löjligt lättgjord, måste jag säga! Så vill man ha något gott, men inte orkar stå i köket halva dagen, så släng ihop denna cheesecake, vet ja!


Botten:
ca 250 g digestive kex
100 g smält smör

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen. Smält smöret. Blanda ihop, och tryck ut i en form med löstagbar kant. Tryck kexblandningen också upp längs med kanterna. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.

Fyllning:
400 g naturell färskost ( ex. philadelphia)
1 burk kondenserad mjölk ( 397 g)
3 ägg
1 citron

Sänk ugnstemperaturen till 150 grader.
Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa saften ur citronen, mät till ca 1/2 dl. Vispa ner skal och saft i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna i formen. Garnera med färska bär och t.ex citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar