Jag lagade lite sött och gott till kaffet, en dag när vi skulle få besök. Jag ville laga något som går att frysa in, så att man har till ett senare tillfälle också, så det fick bli en långpanna med mockarutor.
Jag har plockat ihop mitt recept, från några olika recept, så att det passar mig bäst.
Här kommer receptet:
5 ägg
4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4½ dl glutenfritt mjöl
3 tsk bakpulver
3/4 dl- 1 dl kakaopulver
2 dl mjölk eller vatten
200 g smör
en nypa salt
Glasyr:
400g florsocker (drygt 6 dl)
150 g smält smör
4-6 msk kallt kaffe
Eventuellt lite vatten om smeten blir för tjock.
Eventuellt lite vatten om smeten blir för tjock.
2 msk - 3/4 dl kakao
1-2 tsk vaniljsocker
kokosflingor eller strössel
Vispa ägg och socker. Mät upp mjölk och smör i en kastrull, och hetta upp på spisen, tills smöret smält. Blanda de torra ingredienserna. Sikta i mjölblandningen i äggsmeten, och häll till sist i den avsvalnade smör-mjölkblandningen. Täck en långpanna med bakplåtspapper, eller smörj och bröa formen. Häll smeten i långpannan och grädda i 200 grader i ca 15 min. (Tills den inte är kladdig mera.)
Mät sedan upp alla ingredienser till glasyren, utom vaniljsockret, i en kastrull.
Hetta upp och rör om tills glasyren är helt slät. Tillsätt vaniljsockret. Är glasyren för tjock, så tillsätt vatten.
Häll ut glasyren, på den färdiga mockarutan. Strö över kokos eller strössel.
Denna gång valde jag strössel, för det är kul med lite färg ibland. :)
Mät sedan upp alla ingredienser till glasyren, utom vaniljsockret, i en kastrull.
Hetta upp och rör om tills glasyren är helt slät. Tillsätt vaniljsockret. Är glasyren för tjock, så tillsätt vatten.
Häll ut glasyren, på den färdiga mockarutan. Strö över kokos eller strössel.
Denna gång valde jag strössel, för det är kul med lite färg ibland. :)
Prova också någon gång att ta ut mockarutorna från ugnen, när dom ännu är lite, lite kladdiga, då blir dom helt suveränt goda! :)
Lycka till!
Perfekt kvällsmål: ett glas mjölk och lite mockarutor. :)
Jättebra recept!! Blev riktigt mumsiga!
SvaraRaderaTack! :) Jo jag gillar dem, och det är min dotters stora favorit. :)
SvaraRaderaDet här var det bästa kärleksmumsreceptet jag provat, både glutenfritt och med vetemjöl så blev de toppen och glasyren var super, rann inte ut som vid andra recept. Tummen upp 😊
SvaraRadera