foton

foton

torsdag 29 maj 2014

Fyrkantig födelsedagstårta


Albin firade sin 4 års dag idag, och han önskade sig en fyrkantig tårta med röd marsipan. :) Jag fick också veta att han gillar flygplan, och allt med rymden, som t.ex planeter och astronauter. Eftersom jag ville göra något mer än bara en röd marsipantårta, så petade jag ihop ett fantasi flygplan, som flyger över jordklotet. :) Petigt, men såå värt det, när det blir lyckat!!
Svårt var det att få tårtan fyrkantig, för hörnen vill bli runda ändå..men lite ditåt i varje fall :P.

 Tårtan bestod av glutenfritt tårtbotten, två lager jordgubbsmousse med skivade färska jordgubbar, och ett lager chokladmousse gjord på dumle, blandat med fazer blå mjölkchoklad. Den är spacklad med chokladsmörkräm, och täckt med marsipan. Flygplanet är sockermassa.


Tårtan utan flygplan..

Grattis igen en gång, Albin! Ses i sommar igen! :)2 kommentarer:

  1. Har du möjligtvis en förklaring om hur du modellerat flygplanet? Det ser super snyggt ut!! 👌

    SvaraRadera
  2. Hejsan! :) Hördu det här flygplanet är nog väääldigt simpelt att göra, så inga konstigheter alls. :) Jag började forma en tjock korv, som jag sedan kapade av baktill så att den skulle bli mera rak bakom. Framtill tryckte jag med fingrarna och formade "nosen" som jag ville ha den. Dom platta delarna (vingarna och det upp på bakänden) så kavlade jag bara ut sockermassa till och skar i lämpliga former. :)Dom är sedan fastklistrade med ätbart lim. Och de där små korvarna under vingarna är formade som koner. :) Hoppas du förstod min beskrivning! /diana - tårtmakartösen

    SvaraRadera