150 g choklad
100 g färskost, ex. philadelphia
2 dl vispgrädde
Bryt chokladen i bitar, smält den i grädden i en kastrull på spisen, på svag värme. Var noga med att grädden inte börjar koka. När chokladen smultit, låt svalna, och ställ sedan kallt i kylskåp i minst 6 timmar, helst över natten. Vispa sedan upp blandningen tillsammans med färskosten.
En snabbare variant är att smälta chokladen försiktigt i micron, och sedan blanda den med färskosten och den vispade grädden.
Receptet räcker till ett lager fyllning i en 24cm tårta.
Tips: Lagar man med vit choklad, så kan man ta 180-200g choklad. Med mörk choklad kan man ta lite mindre, annars blir den för hård.
Hittills har jag provat denna mousse med: Daim, marabous mintkrokant, dumle, mjölkchoklad, vitchoklad, fazers wienernogat. Tag helt enkelt din favorit choklad, och gör en mousse på den, så blir det nog garanterat gott! :)
100 g färskost, ex. philadelphia
2 dl vispgrädde
Bryt chokladen i bitar, smält den i grädden i en kastrull på spisen, på svag värme. Var noga med att grädden inte börjar koka. När chokladen smultit, låt svalna, och ställ sedan kallt i kylskåp i minst 6 timmar, helst över natten. Vispa sedan upp blandningen tillsammans med färskosten.
En snabbare variant är att smälta chokladen försiktigt i micron, och sedan blanda den med färskosten och den vispade grädden.
Receptet räcker till ett lager fyllning i en 24cm tårta.
Tips: Lagar man med vit choklad, så kan man ta 180-200g choklad. Med mörk choklad kan man ta lite mindre, annars blir den för hård.
Hittills har jag provat denna mousse med: Daim, marabous mintkrokant, dumle, mjölkchoklad, vitchoklad, fazers wienernogat. Tag helt enkelt din favorit choklad, och gör en mousse på den, så blir det nog garanterat gott! :)
En annan variant, som många kallar Fluff:
180g choklad (150-200g enligt smak och tycke)
3 dl vispgrädde
Dela/hacka chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden och rör tills den smält.
Låt svalna, och ställ kallt i minst 6 timmar. Vispa sedan upp chokladgrädden till önskad konsistens.
Denna fluff har jag hittat på nätet på hur många olika bakbloggar som helst, när jag googlat runt lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar