foton

foton

måndag 28 oktober 2013

Passionsfruktsmousse

Har länge letat efter ett bra recept på passionsfruktsmousse, men tyckt att dom flesta verkar så komplicerade eller innehåller så många olika ingredienser. Sen råkade jag hitta detta recept här,
och kunde inte motstå frestelsen att prova det.

1 burk kondenserad mjölk (397 g)
8-10 passionsfrukter (1 dl)
2-4 gelatinblad
3 dl vispgrädde

Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Passera fruktköttet genom en sil och ta så många passionsfrukter att det blir 1 dl fruktjuice. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm juicen i en kastrull på spisen, och lägg i gelatinbladen. Rör om tills dom smält. Vispa upp den kondenserade mjölken till en fluffig konsistens, och blanda med passionsjuicen. Vispa grädden och vänd ner den försiktigt. Låt stelna i kylskåp en stund innan du fyller tårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar